Sophie Jolink Fotografie is uw professionele fotograaf voor al uw dierbare herinneringen Rockabilly - Sophie Jolink Fotografie Sophie Jolink Fotografie is uw professionele fotograaf voor al uw dierbare herinneringen

 

 

Rockabilly chick

Soms zijn er van die shoots die je niet vaak meemaakt. Dit keer vond de samenwerking plaats met een Rockabillymodel Ines uit Belgie en Muah Marleen van Bezouw.  Het thema was Rockabilly, een stijl die al jaren geleden helemaal hip was en nu nog door vele liefhebbers in leven wordt gehouden.

De make up vond plaats bij mij thuis. Het liep alleen niet zoals gepland. Toen Marleen bijna in de auto zat kreeg ik een bericht van Ines. De auto was kapot en baalde verschrikkelijk en ze kreeg Marleen niet te pakken. Ines balen en ik balen. Studio was gereed gemaakt, shoot was voorbereid en de lieve oppas (opa) was helemaal vanuit Limburg komen rijden zodat ik supergave foto’s kon maken in Rockabilly stijl. Er zat dus aardig wat geregel en tijd in.

Marleen kreeg ik net op tijd te pakken voordat ze in de auto zat. Met veel heen en weer gebel en appen kreeg Ines nog geregeld dat ze een andere auto kon lenen.

Alles ging uiteindelijk door alleen een paar uurtjes later.

En een paar uurtjes later betekende rond etenstijd. Maar ja, niet door laten gaan was ook zonde van alle voorbereidingen en een nieuwe datum planning is ook makkelijker gezegd dan gedaan.

Nu moest ik koken voor de kinderen, tafel gereed maken, de Muah bijstaan en snel klaar zijn om te  fotograferen. Manlief kwam onverwacht ook nog vroeg thuis, terwijl niet op hem was gerekend met eten. De tafel binnen was in gebruik genomen door make up e.d. van de MUAH. Gelukkig was het weer buiten fris maar droog. De maaltijd voor 4 personen werd gedeeld door vijf. Ines en Marleen wilde niks eten en bleven doorgaan op een lege maag. Superknap, want mijn buik was allang aan het protesteren gegaan.

Vanuit de eettafel in de tuin konden we Marleen aan het werk zien met de make up. Mijn oudste dochter vond het allemaal reuze interessant (absoluut niet bevordelijk voor de eetlust) en kreeg zelfs lipgloss op nadat de tafel was afgeruimd.  Stuiterend blij werd ze hiervan.

 

Eindelijk de fotoshoot kon beginnen.

Het heeft wat meer tijd gekost, maar uiteindelijk konden wij toch beginnen met het maken van foto’s. De jongste lag op bed en de oudste wilde nog even kijken. Het was even inkomen met zijn allen voor de shoot. Vaak zie je dat een Rockabillyshoot plaatsvind met props uit die tijd zoals een oldtimer, maar die past niet in mijn studio of hij moet flink in de kreukels zijn gereden. Maar  jah als dat het geval is dan is die auto niet mooi voor op de foto.

Ach jah dan maar roeien met de riemen die we hebben. Een gave oldtimer autoband heb ik toevallig wel voor de kinderfotografie. Een ander achtergrondje proberen om de stijl beter te benaderen. En langzaamaan kwamen de gave en de mooie foto’s tevoorschijn.

Na een dik uur foto’s te hebben gemaakt waren we allemaal moe maar voldaan. Nu zat hun taak erop en ging die van mij verder.

Een fotoshoot is niet klaar na het maken van de foto’s

Het begint met het inladen van de foto’s van de rockabillyshoot. Dan komt het moeilijkste het kiezen van de mooiste foto’s. En laat dat nu een probleem zijn voor mij. Veel te veel gave foto’s die niet altijd met elkaar te vergelijken zijn. Enfin veel wikken en wegen is het toch gelukt om in mijn ogen de mooiste foto’s uit te zoeken. Nu kan het echte werk beginnen. Elke foto wordt optimaal bewerkt. O.a de kleur, contrast en belichting wordt aangepast. De foto wordt nagelopen op krasjes, pukkeltjes en stofjes. Waar mogelijk worden deze ook weggewerkt. Alles om de foto zo perfect mogelijk te maken. Dubbelcheck en driedubbelcheck. De foto’s zijn klaar om verstuurd te worden. Altijd een spannend moment. Wat vinden ze van de foto’s. Gelukkkig waren ze helemaal blij met de  foto’s. Mijn taak zit er weer op. Een supergave herinnering is gemaakt en ik heb het mogen vereeuwigen. Wat een eer.

Waarom word de foto zo bewerkt?

De foto die ik maak is als het ware een negatief, alleen in de digitale versie. Voor een ander is deze onbruikbaar totdat deze bewerkt is en omgezet naar een bestand zoals jpeg. Dit zal ik eens in een andere blog uitleggen.

Enfin ik ben superblij met het resultaat.

Wat vinden jullie ervan?

Uiteraard maak ik nog ander werk. Kijk eens in mijn Portfolio of volg mij op facebook voor het laatste nieuws.


Fotograaf, Professioneel, Sophie Jolink Fotografie, Vlijmen, portetfotograaf, newbornfotograaf, zwangerschapsfotografie, kinderportretten, familieportretten, bedrijfsfotografie, Drunen, Den Bosch, Waalwijk, Tilburg, Elshout, Nieuwkuijk, Vugt, Breda, Oosterhout, Studio, locatieshoot.